2019. április
                 
  1 2 3 4 5 6 7  
  8 9 10 11 12 13 14  
  15 16 17 18 19 20 21  
  22 23 24 25 26 27 28  
  29 30  
   

  Ámon Attila
  Ámon Anna
  Varga ViktóriaTANKÖNYVÁTADÁS 2018/2019 - SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A Magyar Kormány döntése alapján, a 2017. szeptember 01-én kezdődő tanévtől már több, mint 1 millió diák részesül ingyenes tankönyvellátásban. Az ingyenesség alanyi jogon jár minden általános iskolás, valamint a középiskolák első évfolyamán tanuló diáknak.


Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a gyermeke számára megrendelt tankönyveket az iskolába a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO),  2018. augusztus 24-ig kiszállítja.


További tankönyvigény esetén az iskolák szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2018. szeptember 25–től kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket. A tanév folyamán van lehetőség iskolán keresztüli további tankönyvrendelésre 2019. április 30-ig.
Amennyiben a szülők nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), , valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Fizetős diákok (a középiskolák 2., 3. és 4.-ik évfolyamán ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok):

Alaprendelés:

 • Számla kézbesítése: az iskolák postai úton kapják meg 2018. 08. 21. és 08. 31. között, kivéve azon számlákat, ahol az iskolába történő tankönyvkiszállítás augusztus 15. után történik.
 • A számlát a szülő/diák a tankönyvekkel együtt kapja meg, az aláírandó átadás-átvételi bizonylat kíséretében, vagy egy regisztrációt követően a szülő által online letölthető a szülői ügyfélkapun keresztül.
 • Befizetési időszak: 2018. augusztus 21 – szeptember 15. között (fizetési határidő: 2018. szeptember 15.).
 • Befizetés módjai: készpénz, bankkártya, valamint a Magyar Posta által elfogadott fizetési módokon, banki átutalással, bankkártyával online a szülői felületen keresztül.
   

 Pótrendelés:

 • Számla kézbesítése: az iskolák postai úton kapják meg legkésőbb 2018. november 15-ig.
 • A számla a szülőhöz/diákhoz utólag, az iskola segítségével jut el, vagy a szülő által letölthető az online felületről.
 • Befizetési határidő: a tankönyvek kiszállítását követő 15 napon belül.
 • Befizetés módja: megegyezik az alaprendelés befizetési módjaival.
   

szülői felületen történő fizetés mellett lehetőség van banki átutalással is kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét a számlán található KELLO bankszámlaszámra. Kérjük, ebben az esetben az utalás „közleményében” feltétlenül szíveskedjenek megadni a kifizetendő számla számát és a diák nevét vagy oktatási azonosítóját. Fizethetnek továbbá a postahivatalokban, míg a kijelölt 200 postán iskolakezdési utalvánnyal is kiegyenlíthető a számla. A postahivatalok listája elérhető diákok és szülők  menüben.

A fizetős diákok esetén az iskolakezdés időszakában átvett tankönyvek vonatkozásában a diáknak/szülőnek 2018. szeptember 15-ig rendeléstől való elállási jogot biztosít a KELLO, az adott évi rendelése erejéig. Ebben az esetben a tankönyveket sértetlen állapotban, a KELLO-hoz kell visszaküldeni. Elállás esetén a posta- vagy egyéb költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia. Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft.  (Üllő) Budaörs, OLK 1000. Az így postázott tankönyveket ellenőrizzük, visszaküldésük jogosságát kivizsgáljuk. Abban az esetben, ha nem indokolt a visszáruzás a szülő részéről (pl.: nincs iskolaváltás, osztályismétlés, költözés stb.; a tankönyvek nem a 2018/2019-es tanévre lettek megrendelve; kifogásolható a minőségük, pl.: pecsétesek, szakadtak, stb.) a KELLO nem visszáruzza a tankönyveket.

Megértésüket, segítő együttműködésüket megköszönve,

Üdvözlettel:
Könyvtárellátó Nonprofit Kft.
 


Tisztelt Szülők!

Iskolánk az 5-9. évfolyam tanulói számára a tankönyvek ingyenességét két módon biztosítja.:

 • a  munkafüzeteket, munkatankönyveket, nyelvkönyveket minden tanuló saját tulajdonba kapja.
   
 • az egyéb tankönyveket, atlaszokat, feladatgyűjteményeket, szöveggyűjteményeket az iskolánk könyvtárából kölcsönzik ki a tanulók, amelyeket használat után vissza kell hozniuk.
   

A következő linkek alatt megtekinthetik, hogy melyek azok a könyvek, amelyeket csak határozott idejű kölcsönzéssel biztosítunk. Amennyiben ezeket szeretnék gyermekük számára megvásárolni, akkor a KELLO fenti tájékoztatójában leírt módon tehetik meg.


1765 - 2012 BLG ©