2021. április
                 
  1 2 3 4  
  5 6 7 8 9 10 11  
  12 13 14 15 16 17 18  
  19 20 21 22 23 24 25  
  26 27 28 29 30  
   

  Cervo Isabel
  Gelencsér Enikő
  Somogyi Diána
  Veres Andrea
Vitaanyag az okt. 17-i közgyűlésre

VITAANYAG

A Batthyánys, Landleros, Irányis Öregdiákok Egyesülete 2009. október 17-i közgyűlésére

Az Egyesület alapvető céljai:

- Erősíteni az Iskola egykori diákjai, tanárai és az Intézmény jelenlegi diákjai közötti kapcsolatot

- Az öregdiákok –önkéntesen felajánlott- lehetőségeit felhasználva erősíteni az Iskola kapcsolat rendszerét, segíteni az Iskolában folyó oktató, nevelő munkát.

 

A célok érdekében az Egyesület kezdeményezi

- évenkénti Öregdiák Találkozó szervezését

- Batthyánys, Landleros, Irányis Pantheon alapítását

- alkotó Öregdiákok munkáinak gyűjtését

- évente 3-4 alkalommal Öregdiák előadások szervezését

- az iskola hagyományait erősítő tevékenység jutalmazását az „aktív” diákok körében

- segíti az Iskolatörténeti Múzeum létrehozását

- Öregdiák honlap indítását

Öregdiák találkozó

Az alapítók elképzelése szerint, 2010-től minden év júniusának első szombatja Öregdiák Nap. Ennek központi eleme az aktuálisan, abban az évben érettségi találkozót tartó osztályok összejövetele. Arra törekszünk, s ezt szervező munkával is segítjük, hogy az adott évben találkozót tartó osztályok, erre a napra szervezzék érettségi találkozójukat. A délelőttönkénti közös programban kerülne sor az öregdiákok fogadására, iskolalátogatásra, osztályfőnöki órák megtartására, az Öregdiák-díj átadására., megemlékezés a Pantheon új „lakójáról. Délután közös sport program és más, évente változó, a találkozót tartó osztályok hagyományaihoz kapcsolódó sport és szabadidős programok.

Batthyánys, Landleros, Irányis Pantheon

Az Iskola egykor volt, sikeres szakmai pályát befutott, de már nem élő diákjainak úgy kívánunk emléket állítani, hogy az iskola egy-egy osztályát, folyosóját, egyéb jellegzetes részét egy-egy arra érdemes öregdiákról neveznénk el. Erre javaslatot az aktuálisan érettségi találkozót tartó osztályok tehetnek. Az emlékállítás része egy - fotó, vagy képzőművészeti eszközökkel készített- portré, és a névadó öregdiák szakmai életútját összegző életrajz.

Alkotó öregdiákok munkáinak gyűjtése

Az Egyesület kezdeményezi, hogy az „alkotó” öregdiákok, tudományos, képzőművészeti tevékenységük egy-egy példányát, produktumát (szakmai közlemények, vers, regény, zene, fotó, film, képzőművészeti alkotások) adományozzák az Iskolának azzal, hogy az Intézmény azokat méltó módon kezeli.(Könyvtár, állandó kiállítás, Iskolatörténeti Múzeum)

Öregdiák Szabadegyetem

Évente 3-4 alkalommal a tudományos, művészeti életben sikeresen szereplő öregdiákok munkásságukról, szakmai karrierjükről tartanának előadást az Iskola diákjainak.

Öregdiák Díj

Az igényes kivitelésű DÍJ-at és a hozzákapcsolódó jutalmat évente 2-3 „aktív” BLG-s diák érdemelhetné ki az Iskola hagyományait erősítő tevékenysége alapján. A DÍJ odaítéléséről az Egyesület Elnöksége és Felügyelő Bizottsága dönt az Iskola tanárainak javaslata alapján. A Öregdiák Díjat minden évben az Öregdiák Találkozón adnánk át.

Iskolatörténeti Múzeum

A jelenleg körvonalazódó terv megvalósításához segítséget nyújtunk, iskolai relikviák gyüjtését, adományozását szervezzük, népszerűsítjük az öregdiákok körében.

Öregdiák Honlap

Kapcsolatok építésének, programok előkészítésének, az egyesületi kezdeményezések népszerűsítésének helye lehet ez a honlap, melyen régi és új fotók is helyet kaphatnak.

Az Egyesület vezetősége azt reméli, hogy a fentiek megvitatása mellett a közgyűlésen résztvevők újabb ötletekkel is előállnak, illetve konkrét, személyre szóló javaslatokkal, felajánlásokkal élnek.

Öregdiák Egyesület Elnöksége

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©