Batthyány Lajos Gimnázium Könyvtára
BLG KÖNYVTÁR
Elérhetőség, nyitva tartás

Névadónkról

Információk a könyvtárról

Online katalógus

Kötelező olvasmányok online

Események a könyvtárban

Könyvtárhasználat
Új könyvtári beszerzések
Hasznos linkek
Folyóirataink
Életképek
Pecsétek
Régi könyvek
Fényképes beszámoló
Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2011.
Könyvtár bejárata

ESEMÉNYEK

December 12. Visszaköltöztünk. Ezen a héten betérők készíthetnek apró karácsonyi ajándékokat is a könyvtárban. Ötleteket nyújtanak az asztalra kiválasztott könyvek, amelyek különböző technikákat mutatnak be a hajtogatásra, kivágásra, ragasztásra, díszítésre. (Fényképes beszámoló is készült.)

 

December 5-9-ig felújítás zajlott a könyvtárban, melynek során a fogadó térben a világító testeket cserélték modernebb berendezésre, illetve a falak is új színt kaptak. A könyvtárnak ez idő alatt csak a multimédiás olvasótermét használhatták a diákok. (Fényképes beszámoló is készült.)

 

November 19-én szombaton délelőtt a negyedikes diákok számára tartottunk egy rövid tájékoztatót arról, hogy milyen szolgáltatásokkal várja az új ötödikesek az iskolai könyvtár.

 

November 14-én hétfőn délután a gimnáziumi osztályok iránt érdeklődő nyolcadikosokat fogadta az iskola. Az intézményt bemutató állomások között szerepelt az iskolai könyvtár is.

Andragógia szakos levelezős képzésben részt vevő hallgatók ismerkedtek az információgyűjtés, tájékozódás gyakorlati fortélyaival iskolánk könyvtárában 2011. október 27-én. Szó esett a különböző típusú kézikönyvek használatáról, melyeket kézbe is vettek. Kipróbálták az online katalógus által biztosított keresési lehetőségeket. Betekintést kaptak az iskolai könyvtár világába, speciális, típusból adódó feladataiba

Ismerkedésre, szakmai beszélgetésre hívtuk össze 2011. október 26-án délutánra könyvtárunkba a város általános és középiskoláiban dolgozó könyvtáros kollégákat. A bemutatkozást követően szó esett az egyes intézmények könyvtárában folyó munkáról, esetlegesen előforduló problémákról, aktuális eseményekről. A jó hangulatban zajló találkozón Balogh László igazgató úr is köszöntötte a megjelenteket. Elhatároztuk, hogy hagyományt teremtve meglátogatjuk egymás munkahelyét egy-egy újabb beszélgetés alkalmával.
(Fényképes beszámoló is készült)

Játék indult ismét a könyvtárban 2011. október 24-én. Hetenként különböző típusú érdekes feladatokkal várunk minden versenyezni vágyó tanulót. A megoldáshoz rendelkezésetekre áll a könyvtár. Helyes válaszokért pontokat kaptok. A versenybe bármikor be tudtok kapcsolódni (akár visszamenőleg is). Mikulás hetében zárul a verseny. A legtöbb pontot gyűjtő tanulókat jutalmazzuk! A pontok pillanatnyi állását követhetitek a publikus meghajtó könyvtár mappájában elhelyezett táblázatban. Jó szórakozást, versengést kívánunk hozzá!

Rendhagyó tanórán vett részt a 9. évfolyam haladó németes csoportja az iskola könyvtárában 2011. október 19-én. A gyerekek háromfős csapatokban dolgoztak.
A feladatok megoldása során kézikönyveket használtak, kerestek könyvtárunk online katalógusában. TOTO formájában kapott kérdések megválaszolásával bizonyíthatták jártasságukat az internetes információkeresés terén. A feladványok a német nyelvre, illetve német nyelvterület országaira vonatkozó tudnivalókra tértek ki. A kölcsönzői részben tájékozódtak, ismerkedtek a témával kapcsolatos irodalommal.
(Fényképes beszámoló is készült róla)

 
MEK kereső
 

© GERGŐ_TEAM