Rátz Tanár Úr Életműdíj

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az "Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért" kuratóriuma az idei esztendőben a Rátz Tanár Úr Életműdíjjal kitüntetettek közé sorolta Erdős Gábor tanár urat. 

 

https://www.ratztanarurdij.hu/dijazott/u_30

 

Az alapítványt három nagy cég hozta létre (Ericsson Magyarország, Graphisoft, Richter Gedeon), s díjazottai azok a középiskolai és általános iskolai tanárok, akik az alapítók tevékenységi köréhez szorosan kapcsolódó magyarországi matematika-, fizika-, kémia-, biológiaoktatás területén kimagasló szerepet töltenek be a tantárgyak népszerűsítésében és a tehetséggondozásban.

Az alapítvány elsődleges célja a teljes pártsemlegesség követelményének és bármely diszkrimináció kizárásának betartásával a magyarországi természettudományos közoktatás támogatása, ezen belül a természettudományos oktatással kapcsolatos személyi feltételek kiépülésének támogatása és az e tevékenységgel kapcsolatos változások megfigyelése.

A három nagyvállalat közös kezdeményezésének célja továbbá, hogy tisztelettel adózzon azon pedagógusok előtt, akik áldozatos szakmai munkájukkal kiemelkedő eredménnyel képezik a jövő tehetségeit.

Erdős Gábor tanár úr minden tekintetben megfelel a kiírásnak, mindannyian tudjuk, mennyi nagyszerű versenyeredmény köthető a nevéhez. Diákjai rendszeres résztvevői a matematikaversenyek, így az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos döntőinek. S tegyük hozzá: Erdős tanár úr nemcsak nagyszerű szakember, tanár, versenyfelkészítő, hanem nagyszerű ember is. 

Az elismerést a díjazottak (összesen nyolcan) a  Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében vehették át ma, azaz 2022. december 12-én.

Erdős Gábor tanár úr immár a harmadik batthyánys pedagógus, aki megkapta ezt a díjat (korábban Dr. Pintér Ferenc, majd Dénes Sándorné került a kitüntetettek közé). A Landler Jenő Gimnázium (gimnáziumunk korábbi neve) pedagógusai közül Kugler Sándorné és Prof. Dr. Kovács László is Rátz László Életműdíjjal kitüntetett. Egy iskola - öt kitüntetett!

 

Erdős Gábor tanár úr az életműdíjjal

 

Nagy szeretettel gratulálunk!

Pályázatok